Making off de website van de Kwaliteitskring Zeeland


  homepage   artikelen   making off   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

Making off …… de website van de Kwaliteitskring Zeeland

Door Ineke de Haan - 02-04-2004
Op de bijeenkomst van de Kwaliteitskringen Zeeland van 24 januari 2002 hield bestuurslid Robert Bakker een vlammend betoog genaamd:

“Kwaliteitskringen Zeeland Gaan Digitaal”

Doel was een zogenaamde community te beginnen bij ‘Clubs’ aangeboden door internetprovider ‘Het Net’. Een community is een plaats op internet, die gebruikt kan worden om interactie tussen leden van verenigingen te stimuleren.
‘Geen site zonder inhoud, dus……leden gevraagd! ‘
Acht enthousiaste mensen gingen aan de slag in de nieuwe website commissie. Onder hen was Peter van Wijhe van Attain te Krabbendijke.

Hij was lid van de Kwaliteitskring Zeeland, en wilde een praktische bijdrage leveren aan de kring. Hij zag door de oproep van Robert kans om van zijn werk zijn hobby te maken vanuit zijn bedrijf Attain dat zich bezig houdt met het bouwen van websites, en maatwerk software.

Attain

Zuidweg 33, 4413 NL, Krabbendijke

COMMUNITY BIJ ‘HET NET’
Begin juni 2002 was de community bij ‘Het Net’ een feit, en kon het aanmelden en inloggen beginnen…. Ja, ja, Robert Bakker heeft het er druk mee gehad. We hadden het gauw gezien. ‘Het Net’ had het allemaal leuk bedacht, maar voor ons was het wel een beetje moeilijk, en we wilden meer mogelijkheden.

EIGEN WEBSITE
In september al deed Attain een concreet nieuw voorstel: wij bouwen en hosten een site voor het komende jaar zonder kosten voor de KKZ. In ruil daarvoor adverteert Attain een jaar lang op deze site. Er stond al een voorbeeld op internet!

De website commissie was het er over eens, dat het leuk zou zijn als de site
12 november (Kwaliteitsdag!) gepresenteerd kon worden….
Het bestuur stemde in en Peter aan het werk!

Hoogtepunt was het moment, dat er op internet een heuse website stond, compleet in huisstijl. De op- en aanmerkingen werden weer door Peter in de vrije uurtjes uitgewerkt.

We konden op de kwaliteitsdag trots zijn op onze nieuwe website:

www.kwaliteitskringzeeland.nl

BEHEER EN ONDERHOUD
Voor beheer en onderhoud werden binnen de commissie de volgende taken verdeeld: PR, verantwoordelijken voor de inhoud, technisch beheer en eindredactie.

De website commissie bestaat momenteel uit:

  • Arie Boer - Atofina
  • Robert Bakker – Syntens
  • Ineke de Haan - FLOW Zorgsystemen
  • Rob Schieman - OAZ advies
  • René Dourlein - BusinessPerformanceConsulting
  • Peter Launspach - IP Advies
  • Peter van Wijhe - Attain

Voor de Kwaliteitskring is de site een grote vooruitgang. Naast het informeren van de leden wordt de website voornamelijk gebruikt om de bijeenkomsten te organiseren. Voor Jéan, de secretaresse, is het heel wat minder werk. De aanmeldingen gaan heel efficiënt via de site, en de verslagen en fotoreportages van de bijeenkomsten staan er supersnel op.

Nu dit allemaal lekker loopt, kunnen we misschien in een volgende fase de site ook gaan gebruiken voor informatie-uitwisseling op het gebied van kwaliteitsverbetering. Er zijn al goede ideeën geopperd in de website commissievergadering. We zijn eigenlijk nog maar pas begonnen….. De uitdaging blijft!

Peter, bedankt voor de prima samenwerking tot nu toe, en wie weet ook in de toekomst. Tot ziens bij de volgende website commissievergadering!

LINKS
www.kwaliteitskringzeeland.nl
www.attain.nl


Deze bijdrage is geleverd door Ineke de Haan, redactielid van de Kwaliteitskring Zeeland website en in het dagelijks leven werkzaam als adviseur en uitvoerende in de kwaliteitszorg. Voor vragen en/of reacties op dit artikel kunt u met haar contact opnemen op emailadres flow@zeelandnet.nl of telefoonnummer 06-44734996

Voor vragen en/of reacties voor Peter van Wijhe: emailadres info@attain.nl of telnr. 0113-506056Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland