Verslag Social Media


  homepage   wat doen we?   verslag social media   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

Het nieuwe communiceren: Social Media

Op donderdag 18 november 2010 vond in De Stenge te Heinkenszand, tijdens een drukbezochte bijeenkomst van de kwaliteitskring, een workshop plaats over het het nieuwe communiceren. Pascal de Potter, Innovatieadviseur Syntens, voorzag de deelnemers van alle ins en outs van 'Social Media'. Door de komst van internet en het ontstaan van de netwerkeconomie is het contact met klanten, relaties en de omgeving ingrijpend veranderd. Centrale boodschap van Pascal was dat driekwart van de Nederlanders gebruik maakt van een sociaal netwerk op internet en dat dit aantal groeit. Dit zijn onze klanten, onze relaties, onze medewerkers. Zulke cijfers kan je gewoonweg niet negeren. Maak ze daarom onderdeel van uw bedrijfsstrategie, zo gaf Pascal aan.

Na de presentatie was er gelegenheid om in de praktijk kennis te maken met Social Media. Verdeeld over een viertal groepjes ging men op laptops aan de slag. Linked In, Hyves en andere sociale websites werden bezocht en de mogelijkheden geexploreerd. Voor sommige deelnemers ging een nieuwe wereld open. Iedereen ontving bij vertrek een werkboek met praktische uitleg, tal van voorbeelden en links over de verschillende vormen van sociale interactie en sociale netwerken van dit moment.

Afsluitend werd er nog nagepraat en ouderwets genetwerkt in de gezellige kantine. Niet via Social Media maar gewoon face-to-face! Het was een boeiende avond.

Door: Rob Schieman, werkzaam bij OAZ als adviseur/coach.

 

Reacties:
René Dourlein, BusinessPerformanceConsulting:
"Deze nuttige bijeenkomst bood inzicht in heden, toekomst en toepassingsmogelijkheden van Sociale Media.
Een goede mix van theorie en praktijk door inleiding door expert en napraten in groepen met, qua Social Media-ervaring, gemengde deelnemers”

Enkele anonieme reacties:

“Ga me verder oriënteren op LinkedIn, Hyves en Facebook”
“Vooral het interactieve onderdeel was zeer goed, had nog langer gekund”
“De mensen, die er niets van weten, eerst goed laten zien wat het is”

  

  
klik voor groter formaat


Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland