Thermphos
  Thermphos
 * = alleen voor leden  homepage   wat doen we?   thermphos   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

Korte beschrijving

Datum: 9-6-2005
Tijd: 14:30 - 18:30
Locatie: Thermphos International BV / Haven no. 9890, Vlissingen-Oost

Voor ons jaarlijkse bedrijfsbezoek zijn wij op donderdag 9 juni a..s te gast bij Thermphos International BV, Vlissingen-Oost. De meeste van u kennen fosforproducent Thermphos nog steeds als de oude chemiereus 'Hoechst’. Het bedrijf heeft zich echter, na de afsplitsing van het Hoescht-concern, sterk ontwikkeld en is een eigen koers gaan varen. Thermphos bestaat nu, naast de fosforfabriek in Vlissingen-Oost, uit diverse internationale bedrijfsunits. Naast de hoofdvestiging in Vlissingen-Oost, zijn er vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Argentinië en China. Het productpallet van Thermphos omvat fosfor, fosforzuur, fosforderivaten en fosfaten. Deze stoffen worden wereldwijd toegepast in producten van uiteenlopende aard, varierend van motorolie tot levensmiddelen en medicijnen.

Tijdens het bedrijfsbezoek zal, naast een bezoek aan de fosforfabriek, aandacht worden geschonken aan het vanuit Vlissingen aangestuurde wereldwijde Quality Management Sytem en aan de beheersing en borging van productkwaliteit.

Het bedrijfsbezoek bij Thermphos zal er in grote lijnen als volgt uitzien :

Vanaf 14.30 uur : Aanmelden bij de portiers.

Iedere deelnemer is verplicht een geldige legitimatie (paspoort/rijbewijs/id-kaart) te overleggen aan de portiers. Zonder legitimatie kunt u niet deelnemen aan het bedrijfsbezoek!

Om 14.55 uur: Vertrek vanaf de portiersloge met alle deelnemers richting restaurant op het fabrieksterrein.

15.00 uur : Ontvangst met koffie/thee + cake

15.20 uur : Inleiding over Thermphos International BV door Sylvia Derksen

Inleiding over het wereldwijde Quality Management System van

Thermphos door Martin Hollebrandse / Johan Nieuwenhuyze

16.15 uur : Rondleiding door de fosforfabriek zal ca. 1,5 uur in beslag nemen.

Het bezoek wordt afgesloten met een gezamenlijk drankje in het bedrijfsrestaurant.

Sluiting : 18.30 uur

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er groepen gevormd worden. Het is dus ook mogelijk dat u start met de rondleiding, gevolgd door de inleidingen. Voorlopig is het max. aantal deelnemers op 40 personen vastgesteld.

Voor de extra aanmeldingen houden wij een wachtlijst aan. Gemiddeld zegt een 10-tal personen af, dus de kans is groot dat u toch kunt deelnemen.

LET OP : Voor het bezoek aan de fosforfabriek worden veiligheidsmiddelen (helm, bril, etc) beschikbaar gesteld. Het verdient aanbeveling ook uw eigen kleding en schoenen op het 'productieproces' aan te passen!

RESTRICTIE : Door de aanwezigheid van grote transformatoren in de fabriek, is een bezoek voor personen met een pacemaker of (mogelijk) zwangere vrouwen aan de fabriekshal niet toegestaan. Uiteraard kunt u in dit geval wel de inleidingen bijwonen.

Route en bereikbaarheid

Thermphos International BV is gevestigd te Vlissingen-Oost. Komt u vanuit de Westerscheldetunnel naar Zuid-Beveland, dan kunt u gelijk na de tunnel afslag Borsele / Vlissingen-Oost aanhouden en daarna richting Haven no. 9890 volgen.

Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland