Camping Ons Buiten


  homepage   wat doen we?   camping ons buiten   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

BIJEENKOMST ‘ALLES VOOR DE GAST’ CAMPING ONS BUITEN

Aantal deelnemers = 20 personen, waarderingscijfer enquête = 7,8

Op 10 oktober jl. hield Kwaliteitskring Zeeland een bijeenkomst op camping “Ons Buiten” te Oostkapelle. Met als thema “Alles voor de gast” maakten we kennis met de recreatiesector (verblijfsrecreatie) in Zeeland.

Na ontvangst met koffie/thee en een Zeeuwse Bolus startte de heer Krijn Jan Coppoolse de middag. Als voorzitter van Recron Zeeland gaf hij een presentatie over de visie van RECRON op het toerisme in Zeeland. RECRON is de brancheorganisatie voor kampeer/bungalow, groepsaccommodatie, dag recreatiebedrijven, zwembaden en sauna’s. Hierbij waren ook een aantal andere RECRON-campinghouders uit Zeeland aanwezig.

a

In totaal zijn er zo’n 18.400 arbeidsplaatsen in het toerisme binnen Zeeland, Dit is ongeveer 11 % van alle arbeidsplaatsen in deze provincie. Recreatie is dus belangrijk voor de Zeeuwse economie. Met zo’n 18 miljoen overnachtingen per jaar zijn er veranderingen binnen deze sector. Zo worden er steeds vaker kortere vakanties gehouden en meerdere malen per jaar. Kamperen was vroeger voor de gezinnen met een lager inkomen, tegenwoordig is het een bepaalde levensstijl. Het is dan ook van belang dat recreatieondernemers nog beter inspelen op de wensen van de gast. De heer Coppoolse vertelde dat de overheid en toeristische sector de handen ineen moeten slaan om deze sector te promoten en meer kansen te creëren voor ondernemers. Ook pleitte hij voor het stimuleren van investeringen in projecten, die de gast meer bieden. Daardoor kan men de kwaliteit waarborgen.

Tweede spreker van de middag was de heer Gabriel Coppoolse, eigenaar van Campingpark “Ons Buiten”. In de jaren 70 startte de familie Coppoolse een camping in de voormalige boomgaard. In 1972 werd het openlucht zwembad met peuterbad geopend. In de jaren ‘80 werden zonnecollectoren in het toiletgebouw toegepast. Er werd tevens uitgebreid van 303 naar 400 plaatsen. In de jaren 90 werd de tennisbaan en overdekte waterspeeltuin gerealiseerd. In 1998 werden diverse toiletgebouwen en een restaurant geopend. Het Wellness Center, geopend in 2007, is de nieuwste attractie van de familie Coppoolse.

Gabriël probeert steeds in te spelen op de wensen van de gast. Campingpark “Ons Buiten” wordt gezien als het luxe kamperen met comfortplaatsen en indien men wenst met privé sanitair. Maar ook trekkershutten, kampeerbungalows en chaletstacaravans kan men huren met of zonder luxe. De doelgroepen zijn families met jonge kinderen en de actieve levensgenieter (55+). Als lid van de Ardoer groep en met een ANWB classificatie 9.4 werkt deze onderneming veel aan milieuzorg. Spaarlampen in alle toiletgebouwen, het opvangen van regenwater en hergebruiken en gescheiden afval behoren tot de belangrijkste onderdelen van dit beleid. Tevens kan het stroomverbruik door zowel de camping als de gebruiker nauw in de gaten gehouden worden. Om het stroomverbruik tegen te gaan, is er een maximaal verbruik in de overnachting inbegrepen. Verbruikt de gast meer dan wordt dit in rekening gebracht.

a

Na deze introductie was het de tijd de benen te gaan streken en een rit te maken door het park. Eerste stop waren de luxe comfortplaatsen met privé sanitair. De volgende stop was bij een gerenoveerd toiletgebouw. Tenslotte namen we een kijkje in het gethematiseerde zwembad en het gloednieuwe Wellness centrum met o.a. een sauna, Turks stoombad, infraroodcabine en zoutgrot.

a

Na een kleine pauze was het de beurt aan de derde spreker van de middag. De heer Peter Kuiper van projectteam Waterdunen nam ons mee naar een project in Zeeuws Vlaanderen. In zijn presentatie “ Van (be)dreiging naar kans” liet Peter het project Waterdunen zien. Waterdunen is een plan om ten zuidwesten van Breskens de toekomstige gevaren van de zee te combineren met een duingebied waar recreatie plaats kan vinden. Omdat er een diepe geul voor de kust ligt is het niet mogelijk de extra versteviging aan de zeezijde te creëren. Met dit feit moet dus aan landzijde iets gebeuren om de veiligheid op langere termijn te waarborgen. Door de vergrijzing, die ook in West Zeeuws Vlaanderen sterk toeneemt, en het teruglopende werkgelegenheid is dit plan ontworpen. Een camping aan de bestaande dijk zou moeten wijken. Een recreatiepark dat midden in duinen ligt zou ervoor terugkomen. Op dit park kan de gast direct genieten van de natuur met kampeercomfort van klasse midden in de duinen. Tevens zou het een rustplaats kunnen zijn voor trekvogels en broedplaats voor andere dieren. Dit project staat nog in de kinderschoenen en er zal met verschillende partijen zoals provincie, gemeente, rijk en andere belanghebbenden overleg moeten plaatsvinden voor dit project definitief uitgevoerd zal gaan worden.

a

Na de derde spreker werden we uitgenodigd voor een drankje aan de bar. Bij vertrek kregen we een zak stoofperen mee uit de campingboomgaard inclusief grootmoeders recept voor een authentieke smaak.

Dit verslag is gemaakt door Edwin Biesheuvel, werkzaam als kwaliteitscoördinator bij Wagenvoorde Lastechniek te Middelburg.

Download presentatie (3Mb Powerpoint)Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland