ALV - Snowbase


  homepage   wat doen we?   alv - snowbase   Home  Email deze pagina  Print deze pagina

Nieuwjaarsbijeenkomst + ALV bij Snowbase in Terneuzen

Woensdag 11 februari was het weer zover: een nieuw jaar, dus tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de Kwaliteitskring. We waren te gast bij Snowbase, de nieuwe skihal in Terneuzen.
We werden ontvangen met koffie en wat lekkers in het café op de eerste verdieping, met uitzicht op de skihal.

In het formele gedeelte werden middels een Powerpoint-presentatie door vice voorzitter André de Korte de gebruikelijke onderwerpen gepresenteerd en besproken. Denk daarbij aan zaken als de financiële situatie, de formele kascontrole, het programma voor 2009 en de bestuurssamenstelling. Jan Stolwijk en Nico Landsman zijn afgetreden. Peter Hoornaert en Annet van de Ree zijn herkozen (Peter op zijn verzoek voor 1 jaar). Een nieuw bestuurslid meldde zich onder voorbehoud. 
Naar aanleiding van onder andere de afnemende participatie in bijeenkomsten van de Kwaliteitskring wordt een taskforce aangekondigd die in de loop van 2009 met ideeën moet komen over de toekomst van de Kwaliteitskring.

Uniek in de geschiedenis van de Kwaliteitskring: rondleiding verzorgd door de snowmanager!
Vermoedelijk één van de weinige in Zeeland!

Na het formele gedeelte was het tijd voor een nadere kennismaking met Snowbase.
Algemeen directeur Judith Dingemanse schetste een beeld van de achtergronden, doelstellingen en wat er de voorliggende maanden aan werk is verricht om te komen tot deze indrukwekkende skihal.
De hal én het interieur zijn ontworpen door een Belgische architect, mede met het oog op de ontwikkeling van dit gebied waar in de toekomst de Sluiskil-tunnel “uitmondt”. Judith schetste een beeld van de nieuwe organisatie die vanaf de grond moest worden opgebouwd: alles nieuw, nog geen procedures, nog geen “map met werkinstructies” achter de receptie.
Motto en richtsnoer van Snowbase is “iedereen zijn/haar ultieme sneeuwbeleving laten ervaren”, kortom voor alle leeftijden, particulier en zakelijk, voor de eigen regio en daar buiten.
Gestreefd wordt naar een niet seizoensgebonden faciliteit.

Weetje: de eerste 25 centimeter sneeuw is met schep en kruiwagen aangebracht. Dit om te zorgen voor een stevig sneeuwpakket als  ondergrond.

Vervolgens kregen de deelnemers een rondleiding door de hal, verzorgd door de snowmanager.
We namen een kijkje in de hal, de fitness en de twee zalen, waarbij we uitgebreid geïnformeerd werden. Het mooie van een dergelijke rondleiding is dat je ook op plaatsen komt waar je normaal niet mag komen: de technische ruimtes. We zagen de CV-installatie, het “zwembad”  voor de sprinklerinstallatie en natuurlijk de ijsmachines.

Frappant: de restwarmte wordt niet gebruikt voor verwarming, maar wel voor vloerverwarming onder de ijsvloer…
Vreemd? Op het eerste gezicht wel, maar dit moet voorkomen dat er een ijskegel ontstaat in de bodem!

Na de rondleiding kwamen we terug in het café waar we onder het genot van een hapje en een drankje nog wat na konden praten.

Het verslag is geschreven door René Dourlein, werkzaam als adviseur bij BusinessPerformanceConsulting en op internet actief met VakantiewoningWalcheren.nl. Voor vragen en/of reacties op dit artikel kunt u contact opnemen met hem op zijn e-mailadres bpc@e-dashboard.nl.Webmaster Christiaan Boland |   Powered by MySQL Copyright © KwaliteitsKring Zeeland